Hari Poter

Hari Poter i uskršnja jaja

Unazad već četiri godine (ovo je peta) opredeljujem se da pored jaja koje šaraju klinci, imamo neka išarana u nekoj određenoj temi. Ove godine tema je Hari Poter.

Ne moram naglašavati da sam fan istog, jel da? I raduje me što je dvoje starijih stasalo da gledaju filmove, a najstarija i da čita knjige iz tog serijala.

Šarala sam, kao i prethodnih godina, akrilnim bojama. Ili, kako često piše, akril tempera. U knjižara se mogu nabaviti i na komad i više u kompletu, i cena im nije mala. Ali koriste se štedljivo, i traju godinama.

Prethodne primere nisam postavljala neki poseban postupak jer, iskreno, zavisi od lične umešnosti. Ovaj put jesam fotografisala par faza, čisto da imate bolji utisak. Videćete da se okruženje i osvetljenje promenilo, al imajte razumevanja, trebalo mi je 4 i po sata da ih dovršim.

Par faza izgleda ovako: prvo olovkom iscrtavam okvirno konture, bet nekih većih detalja. Zatim, bojim donje slojeve, osnovu, pa kosu i na kraju, idu detalji – oči, nos, usta, naočare i ako ima još ponešto.

Jaja sam srećom ove godine našla bela. Ipak, čak i da ne nađete, možete ih izbeleti i sami. Samo u vodu u kojoj se kuvaju dodajte kašiku alkoholnog sirćeta, pa kad se skuvaju, pod mlaz hladne vode i sunđerom ih istrljajte. Samo pažljivo, beljena jaja su poroznije ljuske.

Likove, pretpostavljam, prepoznajete, ali odvojiću ih i pojedinačno.

I na kraju, ovako izgleda Hari Poter i družina na okupu:

Privatna arhiva @maminaizmagareceklupe

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.