Isprobavali smo Detektive u prirodi

Pre desetak dana Manuela sa bloga Mamino vreme poklanjala je nekoliko tabela za igru koju je kreirala.

Igra je istraživačka i zove se Detektivi u prirodi.

Nekako se desilo da sam dovoljno brzo prepoznala o čemu se radi (jer me je ideja dojmila još kad ju je prvi put prikazala) i posle 2 dana tabela je poštom došla do nas.

Kako smo taman bili na odmoru na planini, nije moglo biti bolji trenutak. Baš taj dan smo planirali neke izlete, i odmah smo spakovali tabelu i krenuli.

Tj. započeli su svađanje ko će od njih troje da je nosi.

Testiranje ovde igre smo sproveli na obodu Radionjskog jezera (dok ne napišem naše utiske o njemu, možete pročitati neke dojmove ovde).

Testeri su bile osobe uzrasta 7, 5 i 3 godine (ovaj najmlađi od 1 je utvrdio da tabela, koja je plastificirana, može u svim uslovima da preživi žvakanje i lomljenje).

Na tabeli su prikazani pojmovi koji mogu da se nađu u prirodi. Veoma jasne slike za koje nije bilo potrebe da ikome objašnjavam “šta je pisac hteo da kaže”, jer su ih sa lakoćom prepoznavali.

Moram da se pohvalim da smo za to popodne uspeli da nađemo sve sem dva – bubamare i ptice, ali što smo nadoknadili neka 2-3 dana kasnije.

Kad sam im dala tabelu u ruke, priznajem, nisam bila sigurna koliko će im to držati pažnju. Ali iznenađujuće, jeste.

Pa čak i kad su utvrdili sve što su našli, nisu tabelu odbacili. Naprotiv, nastavili su da ponovo utvrđuju sve ono što bi (opet) videli na spisku, i dodavali su šta je to još što bi moglo da bude a nije stavljeno u tabelu.

Stoga, sa sigurnošću mogu da preporučim ovo za sve u tom rasponu uzrasta od 3 do 7 godina, a verujem da bi i nešto starije zainteresovalo.

Postoji varijacija igre, Detektivi na moru, i nalazi se na našem spisku za more (i neki su veoma nestrpljivi da je isprobaju).

Podeli!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.