Pirinač u boji

Raspust je. Dug, predug.

Očajna vremena traže očajničke mere.

Iliti drugim rečima, dovijam se kako znam i umem zarad pola sata tišine. I da mi se ne motaju oko nogu.

Ovo je ideja koja se dopala mnogima, a to je senzorna kutija sa pirinčem u boji.

Njeno korišćenje se može modifikovati na nekoliko načina, a sada samo kratko o tome kako da sami napravite ovakav pirinač.

 

pirinač

Šta vam je potrebno?

  • 500g pirinča
  • 2-3 kašikice alkohola
  • prehrambena boja (po želji)

U plastičnu kesu (ja koristim tzv. zip kese jer se posle mogu koristiti i za čuvanje istog) sipate pirinač, dodate alkohol i 5-6 kapi boje (što više, to će boja biti intenzivnija). I onda energično tresite sadržaj kese kod se sav pirinač ne oboji podjednako.

Ostavite kesu otvorenom 24 sata da se suši (a i da alkohol ispari) pre korišćenja.

Uživajte!

Dodatna ideja: pirinač u boji možete da koristite kao osnovnu podlogu za istraživačku korpu. Samo dodajte detalje u vidu igračaka, puzli, šumskih plodova ili šta god vam bude inspiracija.

Moje ime je Milena i ja sam Mama iz magareće klupe. Kad čuju da imamo 5 dece, prvo nam kažu da smo hrabri, a onda da smo ludi. A zatim nas pitaju kako se snalazimo. O životu jedne višečlane porodice, o pitanjima roditeljstva, ali i ličnim nedoumicama, ovaj blog je zamišljen kao oaza gde se drugi roditelji mogu ohrabriti, jer svi, koliko god dece da imamo, prolazimo isto. Ponekad sam freelance pisac. Ponekad sam samo revoltirana. Mrzim nepravdu. Nepopravljivi sam optimista.

Sviđa vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima. Hvala!
Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *