Predrođendanska groznica

Bliži se. Prva proslava rođendana u ovoj godini. Mladi gospodin u sredini (“blažen među ženama”) puni tri godine. Tri! Kao da je juče bio smotuljak mali.

Naravno, planova gomilu. Ko je više uzbuđen priznajem ne znam, mrtva trka. On ove godine konačno svestan tog velikog dana D. Ona, pak, najstarija svesna da on ima rođendan pre nje (pa stalno analiziramo koliko je to mesec dana posle i da li jeste ona sledeća ili još neko ima uguran između).

Proslava je u igraonici. Kao i svi žrtve stanovanja u gradu, a kad si u potrebi da pozoveš više od 3 dece (plus domaćih troje, eto ga skoro pa vrtička grupa).

Torta osmišljena, posluženje osmišljeno, tanjiri i pribor kupljen.

Ostaje samo naraviti neku ekstra-fascinatno-čarobnu-jedinstvenu tortu za vrtić (a da nije prava torta, jer sme da se nosi samo hermetički zatvorene stvari).

Trenutno spisak sužen na tri moguće varijante, obećavam, bićete obavešteni šta je dobitna kombinacija bila.

Prošle godine sam prvi put pravila tako nešto. Nekako do sada starija ćerka nije uspela da i bude u vrtiću kad su njeni rođendani bili, pa nisam puno mozgala. A onda sam naišla na post sa bloga Filipa i ostala zadivljena! Torta od kartona! Iskreno, tada sam se prvi put susrela sa tako nečim i bila sam očarana kretivnošću!

Pripreme su podrazumevale kupovinu 13 hamera A4 formata (za svako parče po jedan), nalepnice sa dinosaurusima, ukrasnu traku i lepak.

Šablon se može naći svuda po netu, a pri štampi možete da prilagodite veličinu na A4 ili A3. Posle samo isečete po spoljnim linijama, savijete po unutrašnjim i zalepite.

Ovde vam stavljam jedan koji možete da iskoristite (klikom ga možete uvećati):

Svaki hamer čini jedno trouglasto parče “torte” u koje možete da ubacite neko slatko iznenađenje. Mi smo ubacili po čokoladnu bananicu.

Podeli!

6 comments

  1. Svakakve divne ideje se mogu naći. 🙂
   Za dva dana isprobavamo novu varijantu. 🙂 (Jedva čekam!)

  1. Divne su vam tortice.
   Naše pripreme te torte su trajale 4 dana. 🙂 Toliko mi je trebalo da iskopam po malo vremena svakog dana da to odradim. Pride što nisam imala štampač, pa sam svaku ručno iscrtavala i sekla.
   Tada još u svojoj okolini nisam našla nekog da to pravi. Posle jesam, al shvatila sam da se može to brzo odraditi (još da sam imala štampač pri ruci, gde bi mi bio kraj! 🙂 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.