Zrno po zrno… zrnevlje

Kako može da prođe jesen, a da se ne pravi nešto sa zrnevljem? Kukuruz, pasulj, suncokret, semenke bundeve,… Slažem se, nedopustivo da se to dogodi.

Iskreno, razmišljala sam se da li već da se sa klincima upuštam u ovu avanturu. Već sam zamislila scenu: zrnevlje po podu, po krevetu, u kosi, ustima, nosu… Hu! Moram da zakočim malo maštu.

Al’ onda videh kod sina u jaslicama da su već nešto takvo radili. Pa ako može tamo, sa gomilom dvogodišnjaka, može i ovde, pod mojim budnim okom.

Uradili smo nekoliko projekata. Evo tri najzanimljivija.

Suncokret

Suncokret smo napravili oslikavajući dlanove žutom bojom i ostavljajući trag na papiru. A središnji deo smo izlepili pravim semenkama suncokreta.

ž

 

Kukuruz

Od žutog i zelenog papira smo izrezali konture kukuruza, a središnji deo su izlepili pasuljem (da, dobro ste pročitali, pasuljem. Između vas – roditelja i njih – dece, oni su uvek u pravu kad se nešto kreativno radi. Davno sam digla ruke.)

 

Kukuruz od rolni toalet papira

Ovo je kukuruz broj 2. Praznu rolnu toalet papira smo premazali lepkom i zalepili pasulj (da, opet pasulj). Kad se osušilo, pasulj smo premazali žutom bojom. A od zelenog krep-papira smo dodali listove.

 

To su neke od ideja za početak. Pravite li vi nešto od zrnevlja? Podelite ideje!

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.