Zrno po zrno… zrnevlje

Kako može da prođe jesen, a da se ne pravi nešto sa zrnevljem? Kukuruz, pasulj, suncokret, semenke bundeve,… Slažem se, nedopustivo da se to dogodi.

Iskreno, razmišljala sam se da li već da se sa klincima upuštam u ovu avanturu. Već sam zamislila scenu: zrnevlje po podu, po krevetu, u kosi, ustima, nosu… Hu! Moram da zakočim malo maštu.

Al’ onda videh kod sina u jaslicama da su već nešto takvo radili. Pa ako može tamo, sa gomilom dvogodišnjaka, može i ovde, pod mojim budnim okom.

Uradili smo nekoliko projekata. Evo tri najzanimljivija.

Suncokret

Suncokret smo napravili oslikavajući dlanove žutom bojom i ostavljajući trag na papiru. A središnji deo smo izlepili pravim semenkama suncokreta.

ž

 

Kukuruz

Od žutog i zelenog papira smo izrezali konture kukuruza, a središnji deo su izlepili pasuljem (da, dobro ste pročitali, pasuljem. Između vas – roditelja i njih – dece, oni su uvek u pravu kad se nešto kreativno radi. Davno sam digla ruke.)

 

Kukuruz od rolni toalet papira

Ovo je kukuruz broj 2. Praznu rolnu toalet papira smo premazali lepkom i zalepili pasulj (da, opet pasulj). Kad se osušilo, pasulj smo premazali žutom bojom. A od zelenog krep-papira smo dodali listove.

 

To su neke od ideja za početak. Pravite li vi nešto od zrnevlja? Podelite ideje!

Sviđa vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima. Hvala!
error
Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.