7 poklona za bebe 0+ meseci

Dok traje euforija priprema poklona za sve ove praznike smeštene u ovom delu godine, pomislih da bi bilo super da grupišem svoje preporuke na jedno mesto.

Ovog puta – šta možete pokloniti bebama (i mamama) uzrasta od rođenja do godinu dana.

Pa evo moje MUST liste.

  1. Ogrlica za mirno dojenje

Tzv. “nursing neklace” polako postaje pravi hit u ovim krajevima. A bogme i u našoj kući. Divnih boja, tako da privlači stalne pohvale, naša je nastala u Jovaninom svetu šarenila. Napravljena baš po mojoj meri i stilu, a bebac je oduševljen i da se igra njom i da je gricka. Svi materijali su ekološki i hipoalergijski, a Jovana je prava mala čarobnica koja, verujem, svaku vašu zamisao može da sprovede u delo.

2. Moderne platnene pelene 0+

Sa ovim sam se susrela još pre 6 godina, ali kao skeptik po opredeljenju, nisam im dala šansu. Tek sa trećim detetom, i to, priznajem, dobivši na poklon nekoliko korišćenih od prijateljica, pokušala sam. I potpuno se zaljubila u njih. I počela da istražujem kakve sve postoje, kako se koje koriste, koje se gde mogu kupiti itd. Jedne od dražih su mi Baby Star platnene pelene. Ove koje imamo su tzv. OS pocket (biće jednom na dugačko pisano šta je šta) i obožavam njihove dezene. A bebina guza ih jednostavno voli. Često imate da kupite i zanimljive dezene recikliranih materijala.

3. Kaputić za nosiljku 0+

Kad ste zaljubljeni u nošenje beba i dece (tzv. babywearing) znate da je jedna od većih nedoumica – kako nositi bebu u nosiljci tokom zime. One mame koje su bile zimske trudnice to obično lako reše izvlačenjem svoje trudničke jakne iz ormara. Al’ ako to nemate, potrebno je da osmislite rešenje. A jedno od njih je kaputić za nosiljku. Možete da ga nosite i ako preferirate nosiljke i ako preferirate marame (kao mi), i jednostavno se stavlja. Naš je po porudžbini došao iz Anđelčić kreativne radionice. Napravljen je od meke vune za kapute, a unutra ima štepanu postavu. Divan je, mekan i daje mnoštvo mogućnosti za špartanje zimi.

4. Jastuci za udobnije putovanje 0+

Ukoliko ste u prilici da ovih praznika negde otputujete kolima, nadam se da se podrazumeva da za isto koristite dečja autosedišta. Mnogo roditelja se brine kad vidi dete da je zaspalo u njima i pri tom nezgodno savilo glavu. I ja sam među njima. Tačno mi ih bude žao. A onda sam po preporuci naišla na Nency Rose – podloge za kolica i na njene jastuke za udobnije putovanje. I sad ih imamo za sve – i za ove u manjim autosedištima, i za ove u busterima. I to žabice i majmunčice. Zar im se može odoleti?

5. Unikatne portikle

Ako već želite da kupite neki odevni predmet za bebu, zašto to ne bi bilo nešto unikatno, samo za nju napravljeno? Jedan od predloga su portikle. Nešto čega nikad nije dovoljno (kod nas u kući povremeno misteriozno nestaju). A zašto da im praktičnost bude jedina pohvala, kad može da bude i dizajn? Meni posebno drage su one koje nam je napravila Tufnica. A i beba ih rado žvaće nosi.

6. Joga za mame i bebe

0+

Ne znam kako vi stojite, ali ja sam posle porođaja kao neka baba. Sve me boli, leđa ukočena, zglobovi zacementirali. Stalno se nešto žalim. I stalno sebi obećavam da ću krenuti na neku rekreaciju, ali nikako nisam uspevala da nađem nešto odgovarajuće. Ili su termini nezgodni, pa nemam gde sa bebom, ili su vežbe preintenzivne i ne da mi se ni da probam. Potraga se završila naišavši na časove joge za mame i bebe, a koje drži Ana Plisnić. Koncept vežbanja je da vežbaju i mama i njena beba, i podeljen je u dve grupe – za mirnije bebe (bebe od 2 meseca pa dok ne propužu) i za male istraživače (bebe koje odbijaju da miruju na jednom mestu). Tako da i vežbate svoje telo, a i družite se sa svojom bebom. (Ana drži časove u Novom Sadu, ali verujem da se i u drugim mestima mogu naći slične aktivnosti.)

7. Radionice o bespelenaštvu0+

Znate li šta je bespelenaštvo? Kad i kako započeti? Koja je prednost toga? Ne? E, onda, potražite Bojanu, Mamu Popins, sertifikovanu savetnicu za bespelenaštvo i dobićete sve odgovore i savete. (Kad uspevam ja sa njih četvoro, gde je teško posvetiti se, verujte da zna znanje.)

Podeli!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.