kreativnih

5 kreativnih poklona za novorođenče

Juče sam bila u poseti mami čija beba ima divan plišani ukras iznad krevetića. Sva sam se raspilavila, pa sam poželela da opet držim jedno novorođenče u naručju.

A uskoro i hoću.

Ne, ne proširujemo brojčano stanje (da razjasnim pre no što počnu da me zovu i pitaju o ovome). Ali, da, dolazi nam novorođenče.

Uskoro postajem tetka prvi put.

A tetka treba da radi tetkaste stvari. Npr. da nađe neviđeno originalne, zanimljive, ma savršene poklone da poželi dobrodošlicu jednom budućem tetkinom mezimčetu.

I tako sedoh ti ja pred računar i krenuh da istražujem šta sve ima od neponovljivih ideja na Pinterest-u. Jer tetka neće “dovoljno dobro”, ona hoće sjajno.

Ovo je kratka lista 5 kreativnih poklona za novorođenče.

A pošto sam ja, ja, sve te ideje sam uspela da nađem i kod nekoliko kreativnih žena, a da nisu iz belog sveta. Kojima zavidim, jer bih volela da i sama imam takvu spretnost u rukama da napravim tako nešto.

kreativnih

 • Vrteška iznad krevetića

Jao, kakvih vrteški od filca možete videti! Smenjuju se sunce, oblaci, slova, baloni, životinje, cveće. Nežno i pufnasto, svedenih linija i jasnih boja, idealno za male okice koje upoznaju svet.

Jedno vreme sam se zanosila mišlju da sama napravim jednu takvu. Nije me dugo držala. Ustvari, kod prvog pokušaja krojenja sam odustala.

Pa sam dalje nastavila da parim oči na internetu, uočavajući svaku sledeću još lepšu, još zanimljiviju.

Baš kao nešto što možete naći kod Filc&Co.

 • Torta od pelena

Meni je nekako napraktičniji poklon za samu dobrodošlicu, onaj koji će olakšati mami i tati finansije bar malo u početku. A taj početak je najviše vezan za kupovinu pelena.

Možete samo kupiti paket pelena i odneti ih. A može to biti i mnogo zanimljivije, u vidu skulptura i torti. Verujem da takav detalj kaže tim roditeljima da jeste mislili na njih, a ne samo da ste odradili te babine pro-forme.

Ako ne znate kako izgleda jedna torta od pelena, trk kod Super torti od pelena i vidite kako izgleda kreativnost.

 • Neseser za bebe

Kad dođe beba odjednom shvatiš da ti torba zahteva pod hitno reorganizaciju. Te, tu su pelene svih vrsta, maramice, kremice, preobuka, podmetači. I sve treba nekako da je lako dostupno i pristupačno pri presvlačenju bebe. Pogotovo ako je prva, pa sve želite brzo, a malo i dalje uplašeni, pa završite potpuno spetljani.

Tek sa trećim detetom uočila sam da postoje neseseri za bebe. Tu kao u torbici ili novčaniku, ima više pregrada i možete da ubacite par pelena za presvlačenje, vlažne ili obične maramice za brisanje, a često i manju kremicu i praznu kesu za prljave stvari.

Da ne pričam što je učinilo da mi se torba ne pretvori u očigledno “mameću”. Bar ne na prvi pogled.

Meni je olakšalo stvari, a ako želite i da vi imate jednu takvu, pogledajte šta sve Milenčetevo šarenilo zna i ume.

 • Ogrlica za mirno dojenje

Ovo je nešto o čemu sam već pisala kao ideju za bebe. A zašto je ponavljam? Pa jednostavno – svoju ogrlicu obožavam! Nosim je i kao modni detalj (možete videti i ovde na snimku) i mislim da bi ljudima u okolini bila, pa, čudna sada da je ne nosim često.

Moju je napravljena u Jovaninom svetu šarenila i ako samo gvirnete tamo, verujem da ćete biti osvojeni, kao ja.

 • Baby box

Ova ideja je od pre par godina kad sam slučajno naletela na Cicans art. Znate ono – poznanika poznanik je pohvalio tamo nekog, pa vi iz radoznalosti potražite da vidite šta je uopšte to i kako izgleda.

Ispostavilo se da je to – baby box – ručno oslikana drvena kutija u kojoj se sakupljaju bebine stvari. A ako ste fanatik kao ja, tu idu slike sa utrazvuka, narukvica iz porodilišta, isečci iz novina gde je objavljena vest o rođenju bebe, odeća za otpust iz porodilišta, čestitke,…

(Očigledno, ako mene pitate – sve.)

I ti detalji – ime baš moje bebe, njeni podaci (datum, dužina, težina), posebna boja ili crtež, to daje onu unikatnost da baš vaše dete ima nešto jedinstveno.

A kako se tetka ne postaje svaki dan, je l’ te, tako ne želim ni da ovaj tekst ostane samo na preporukama.

Sve te kreativne žene su se udružile sa mnom da poklonimo 5 poklona za novorođenče.

Ako krećete u babine ovih dana, prijavite se i učestvujte u nagradnoj igri.

Šta su nagrade?

Filc&Co poklanja 1 vrtešku iznad krevetića

Super torte od pelena poklanjaju 1 tortu od pelena

Milenčetovo šarenilo poklanja 1 neseser za bebe

Jovanin svet šarenila poklanja 1 ogrlicu za mirno dojenje

CICANS art poklanja 1 malu baby box (1 od ponuđenih dezena, u dogovoru)

A kako da učestvujete u nagradnoj igri?

 1. Ispod najave nagradne igre na facebook strani Mama iz magareće klupe napišite da učestvujete.
 2. Označite da vam se sviđaju svi sponzori nagrada (ukupno ih je 5, prebrojte): Filc&Co, Super torte od pelenaMilenčetovo šareniloJovanin svet šarenilaCICANS art.
 3. Označite da vam se sviđa Mama iz magareće klupe, ako već niste.
 4. Imate adresu na teritoriji Srbije.

Nagradna igra traje od 07.06.2017. u 00h do 11.06.2017. u 24h. Važi samo za teritoriju Srbije. Troškove slanja snose sponzori. NAGRADNA IGRA JE ZAVRŠENA!

Dobitnici se biraju nasumično, preko nekog od sajtova za izvlačenje. Dobitnici dobijaju 1 od poklona gore pobrojanim redom.

(Ako vam se sviđa, podelite sa drugima.)

Srećno!

Podeli!

10 comments

 1. Ogrlica za mirno dojenje- o kako dobra ideja! ???? moja devojcica dok sisa ima obicaj da zavuce ruku u drugu dojku i nervozno je vuce i to bas bude naporno. Eto resenja. Hvala na otkricu, bas mi je zao sto nisam ranije cula za to ????

  1. Drago mi je kad budem otkrovljenje za nekoga. 😀
   Šalim se. Malo sam više u vodama oko dojenja, pa sam verovatno lakše naletela na tako nešto.

   1. Hehe, pa da, lepo je prenositi svoja saznjanja na druge. Ne verujem da je to razlog jer sam i sama dovoljno u “vodama” oko dojenja ???? pozdrav

  1. Draga Majo,
   Prijave su na fb strani bloga. Potržite post o ovome, pa se u komentaru upišite.
   Srećno! 🙂

 2. Pokloni su divni, sve do jednog! Uskoro i ja KONACNO postajem tetka, mora biti najbolje ili nikako <3 Kandidujem se za prezeeent 😀

  1. Draga Natasa,
   prijave nisu ovde vec na fb strani bloga, ispod slike koja najavljuje ovu nagradnu igru. Pa se tamo upisi.
   Srecno! 🙂

 3. Poštovana Milena,
  Lepo je videti ovakav vid angažovanja. Vidim da je prošlo dosta vremena od ove objave i nagradne igre. Bilo bi mi zadovoljstvo da se priključim u ovakav vid nagrađivanja vaših pratilaca sa personalizovanom baby natalnom kartom. Budite slobodni i kontaktirajte me.
  🙂

 4. Ja sam dobila najsavrseniji poklon-masazu za porodilje 😍 tih prvih dana kad sve krece da se vraca u normalu meni je to bila velika olaksica 🙂 topla preporuka (imaju stranicu na fb)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.