Doručak od dekor gume

Pinterest i uopšte internet je prepun sjajnih ideja za one uradi-sam projekte. Volim da zveram, razgledam, planiram. Imam listu “šta ćemo to još da radimo” i stalno se proširuje.

Nekako najviše toga pravim sa najstarijom ćerkom. Doduše, nekad sam više ja entuzijasta, no ona.
Al isprobavamo, probamo.

Ovom prilikom smo pravile doručak. Ne pravi ovaj put. Al’ za nju, i njene drugare iz vrtića u koji je odnela jedan broj, pravo za igru.

 

Šta vam je potrebno?

  • dekor guma (ima je u mnoštvu boja, lako se radi sa njom, lako se seče, boji; možete je naći u većim knjižarama i prodavnicama za kreativni materijal)
  • flomasteri
  • makaze
  • lepak

Kako mi je prva asocijacija na doručak – jaja, prvo smo pravili jaje. Za ovo vam treba bela i žuta dekor guma (logično!). Jednostavno isecite konture za belance i krug za žumance i zalepite jedno na drugo.
A možete da iskoristite i pakovanja za igračke iz kinder jaja da “spakujete” svoje jaja i imate priliku da ih “razbijete”.

Žuta dekor guma će vam poslužiti i da napravite onaj pravi bušeni sir. Samo nasumično makazama isecite pa krugova u kvadratu.

Za doručak imamo i slaninu. Aha. Slaninu. I ovde vam treba bela dekor guma, isecite je kao u listiće slanine, pa crvenim flomasterom (preporučujem one permanentne za CD-ove) iscrtajte “mesnate” delove.

Naravno, za sve ovo potrebno je imati i hleb. Hleb se može napraviti na mnoge načine. Mi smo ovaj put pravile tost hleb.

Potrebna vam je dekor guma u svetoj braon boji, pa sa tamnijim flomasterom senčite i podebljavate ivice i detalje.

doručak od dekor gumedoručak od dekor gume

A ako hoćete da vidite kako to umetnik radi, onda pogledajte Kriminal koku.

Ona je na vrhu mog blaga i savršen primer kreativnosti i snalažljivosti.

I da, trudim se da isprobam ideje koje vidim kod nje.

Podeli!

4 comments

    1. Bogme, Umetnik si sa velikim U. 🙂
      Jedino izvini, nešto mi linkovi redom bili mrtvi, tek sad kad sam skoro radila linkovanja ovih mojih krenuše da se aktiviraju i mnogi stari, pa i ovi spoljašnji prema tvojim tekstovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.