Ideje za rashlađivanje u kadi umesto u moru

Nema me već neko vreme sa objavama. Postovi se pišu, ali u glavi. Raspust je, +40 stepeni i, pa jednostavno, dan je nekako prekratak uz troje dece.

Neki dani su izazovi. Dok čekamo da dođe smiraj dana, da sunce prestane da bude toliko užareno, dovijamo se kako znamo i umemo da prekratimo vreme, i pobedimo sparinu.

Igre u kadi su nam postale ritual. Evo ideje koje možte da probate:

1. Dodajte prehrambenu boju u vodu.

Klinci će biti oduševljeni da se kupaju u narandžastoj, crvenoj ili zelenoj vodi. Lako se spira, nije škodljivo, a zabava je sjajna!

2. Zamislite da je kada more.

Dodajte elemente u kupatilo: isecite sunce i zalepite na zid, izvadite kupaće kostime, kantice za plažu. Moji klinci su oduševljeni svaki put! Ostatak scenarija sami osmisle i mogli bi tako satima.

3. Crtajte penom za brijanje.

Odvojte malo pene u posudu i dajte klincima da crtaju prstima po zidovima kade. Možete čak da dodate boju za hranu u to, da bude zanimljivije. Kad završte sa inspiracijama, jednostavno sperite.

4. Dodatna ideja, ako prethodno nije dovoljno.

I ako ništa od toga nije dovoljno, postavite gumeni čamac i napunite ga vodom. Samo budite sigurni da ispod nemate komšije koje će se buniti ako malo vode zaluta na njihovu terasu.

P.S. Dok sve ovo radite, ne zaboravite da decu nikad ne treba ostavljati bez nadzora, koliko god da je voda mala ili koliko god da mislite da su “dovoljno odrasli”.

Koje su vaše ideje za rashlađivanje? Podelite ih u komentarima.

 

Podeli!

4 comments

 1. Kako i uvek, divne ideje! Posto moja voli vodu, uziva i u kadi, i u bazencicu. Dok ona uziva, ja sam u punoj koncentraciji, jer svako malo menja polozaj, pokusava da ustane, hoce nesto sto ne moze da dohvati…Mislim da cu probati i “zajedno u kadi” varijantu, mozda bude zanimljivo i meni :).

  1. Hvala! 🙂
   Ima jos ideja, al na „odmoru” sam bez neta, tako da ce to pricekati jos koji dan.

 2. Bilo je svojevremeno (mada odavno nisam gledala) u DM-u šumećih tableta za farbanje vode i to smo koristili po pola tablete pa su te boje traaaajale i trajale.
  Super je ovo ideja sa suncem i koficama,ima potencijala za jedno dugačko igranje 🙂
  Nama se pokazala kao zgodna zanimacija kolaži od hoby eve pene ( kada se pokvasi lepi se na pločice,staklo i sl.) ili običnih truleks krpa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.