kidster

Kidster: ušteda vremena svakoj mami

Proleće je tu. A ono me uvek natera na velika spremanja stana. A to se nekako pretvori u slaganje gomile odeće izvučene iz svih ormara koje imamo.

Nekad se čine da te gomile posle temeljnog odabira (mada ne baš uvek iskrenog samoj sebi, jer uvek ostavim nešto za šta sam ubeđena da ću obući samo da skinem koji centimetar tu i tamo) ipak budu, pa, gomile. I uvek budem u planovima kome ću šta dati, da li nešto prodati, baciti… I onda to tako stoji, razvlači se po stanu, saplićemo se o to dok na kraju ponovo ne uguram u iste ormare.

E ovaj put sam čvrsto odlučila da menjam pristup. Naoštrila sam se mobilnim i wi-fi-jom i krenula da tražim šta druge mame rade.

Postoji mogućnost sajtova sa licitacijom. Hm, razmišljala jesam, al mi prekomplikovano i traži mi previše vremena.

Postoje i posebne grupe za prodaje po društvenim mrežama. Baš u jednoj sudelujem, doduše još uvek samo posmatrač.

Gledam baš ovih dana kako u toj fejsbuk grupi administratori svakodnevno imaju posla. Brišu se slike, albumi, objave. Jer mame krše pravila.

Al’ ne mogu da kažem da su krive. Većina nas nema vremena da sedne ispred kompjutera (ma ni da ga upali, kad smo već kod toga) da sortira slike onoga što želi da proda, detaljno opiše svaku sliku, i sve drugo što se traži od nas.

Kad? Deca se motaju između nogu, beba mora da jede, onaj veš se neće sam opeglati. A sa mobilnog telefona i pored svih „smart“ mogućnosti, većinu toga je stvarno teško odraditi. Bar meni jeste.

I tako dok sam nabadala po pretraživaču, nabasala sam na objavu za aplikaciju za mobilni telefon pod imenom „Kidster“.  Za sada je još uvek samo najava, ali, kako stoji na sajtu, već krajem maja moći će se i koristiti. I to širom sveta.kidster

Kidster služi da olakša prodaje polovne odeće, stvari koje su vaši klinci prerasli, igračaka koje stoje u nekom ćošku ili jednostavno nečega što je višak.

I funkcioniše jednostavno – registruješ se putem imejl adrese, uloguješ se, postaviš slike šta prodaješ, odrediš cenu. I to je to.

A usput možeš da gvirneš ima li šta zanimljivo kod drugih prodavaca. Klik i kupljeno.

Za mene koja sam od onih koji bi sve odmah da im bude rešeno, prosto nekad patim što ne mogu više vremena da posvetim nekim, pa možda manje prioritetnim stvarima. Pa tako one često ni ne dođu na spisak. Kao to da konačno presložim i eventualno oglasim za prodaju šta mi stvarno treba i ne treba od dečjih stvari.

Čini mi se da bih sa ovakvom aplikacijom kad prođem pored nečega, jednostavno to slikala i odmah oglasila, što bih inače posle zaboravila. Kao što i zaboravim.

Iskreno, ja sam zainteresovana da probam. Zar niste i vi?

P.S. Dok aplikacija ne postane dostupna, na njihovoj stranici KIDSTER se možete prijaviti na nedeljni newsletter o važnim dešavanjima za decu, akcijama, zanimljivim blogovima na temu roditeljstva itd. Idelni podsetnik, a i prilika da se sazna za mnoge blogove i sajtove vredne pažnje.

Foto

Tekst nastao u saradnji sa Kidsterom.

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.