pokloni za decu

Pogrešni pokloni koje vaša deca dobijaju

Imate li vi gomilu nekih stvari koje ste dobili, tj. vaši klinci, na poklon, a koje se razvlače po kući?

Ja se stalno saplićem sa nekima. Nikad ne znam šta sa njima da radim. Ipak su to pokloni – pa time i uspomene na određene ljude i događaje.

Da probam da izdvojim neki spisak pogrešnih poklona za decu:

 • Kocke

E kocke su posebna priča! Kako samo te kutije i ilustracije izgledaju sjajno!pokloni za decu Nije ni čudo što se svi povedu da kupe to za poklon. Al’ nisu oni ti koji će ih pronalaziti u svakom ćošku svog doma, najčešće tako što će u pola dvanaest uveče stati na neku od zaostalih u čupavom tepihu u dnevnoj sobi.

Osobama koje mojim klincima poklanjaju kocke želim neko sporo i teško mučenje.

 • Plišane igračke

Sem da skupljaju prašinu i zauzimaju mesto, nemaju posebnu namenu (sem naravno kad se aktiviraju tinejdžerski hormoni). Klince interesuju koliko 10 minuta, a vama iskaču gde god da ih sklonite.

Još ako u sebi imaju neke od modernih “kineskih mehanizama” pa krenu da arlauču po ceo dan, osobama koje to poklanjaju želim istu zvučnu torturu tokom 24 sata.

 • Igračke na baterije

Nadovezujući se na prethodno, ništa toliko ne struže po nervima roditelja koliko melodije koje se ritmično ponavljaju iz različitih plastičnih sprava snabdevenih baterijama.

Deci nepresušni izvor zabave, ali kako vas u posete pozivaju roditelji a ne deca, poželjno je da ipak dvaput razmislite o ovom poklonu.

 • Odeća koja ne odgovara uzrastu deteta

Ako se već opredeljujete da detetu poklanjate odeću, potrudite se da pre toga konsultujete sa roditeljima oko veličine. Ne, nije dovoljno da kažete prodavcu da je dete staro 4 godine, ako ona nosi odeću 6. OK, neka deca su po standardima, ali retko koja.

Ovo se odnosi i na odlaske na babine. Sjajna stvar je što se došli da posetite novopečene roditelje i bebu, ali ako dolazite da ih vidite posle recimo 2 meseca, a i recimo beba je bila velika na rođenju, proverite da li stvarno ima vajde da im poklanjate odelce veličine 56.

 • Poklon set za novorođenče

Ovi poklon setovi su po pravilu u veličini 56 ili čak i 50 i definitivno nisu poklon za babine (možda pre da poklonite pred porođaj, pa da bude moguće kao prvo odelce).

Naravno, ne treba ni podcrtavati da je za nijasu gore prosleđivanje istog gore pomenutog seta koji ste dobili kao poklon dalje drugim roditeljima – ono kao prosleđivanje jedne te iste bombonjere od jedne do druge proslave (budite svesni da su toga i oni svesni).

Podeli!

11 comments

 1. Ovde u Grckoj uz svaku stvar koju kupite i kazete da je za poklon, dobijete karticu. Tom karticom onaj kome poklanjate moze da ga u istoj prodavnici (ili lancu prodavnica) zameni za ono sto mu treba ili za istu stvar u drugoj velicini…Odlicna stvar koja samim tim sprecava gomilanje nepotrebnih stvari.

  1. Ovde ako pitaš da li može da se menja, prevrnu očima. 🙂
   Najbolja stvar su poklon kartice, odrediš sumu, a roditelji neka uzmu šta im stvarno treba (i sviđa im se).

 2. Uf kako mene ti pokloni razbjesne, svaka čast svakom, i na dobroj namjeri i na svemu, ali zaista treba dobro razmisliti. Kada biram poklon nekom djetetu pazljivo razmatram godine, interesovanja, na kraju krajeva pitam roditelje sta im je potrebno, i nema tu srama i stida, meni je to sasvim ok.

 3. Setovi za ulepsavanje,peglanje,doktore,kuhinje sa hranom i svi ti setovi koji imaju 150 delova plastike

  1. Tekst se pisan kad sam gomilu toga bacila, pa mi nisu bili u videokrugu, pa se nisam ni setila. ????

 4. Uhhh nista vam ne valja ili je to samo pisanja radi? Imam tri deteta i svaki poklon je poklon, nisam ha birala. Vodim racuna o onome sto ja poklanjam a ako nesto sto dobijemo nikada i nema namenu sta sad, bitna je paznja, dobra volja. Mama previsr zeli da pise pa se vise i ne snalazi bas najbolje. Nije blogeraj samo sturo pisanje “hmmm dojila sam na roditeljskom, deca nikako da docekaju rucak”…, bez ikakve pouke, poente. Puno je nas sa troje i vise dece kojima je to o cemu pisete svakodnevica pa su ovi tekstovi zapravo smejurija!

  1. Postovana mama troje dece,
   hvala na komentaru.
   Kao sto i sami znate, niko Vas ne primorava da citate ovaj „blogeraj bez pouke i poente”.
   Eto, neki se pronalaze u ovim smejurijama, jer im to nisu, kao ni meni.
   Svako dobro,
   Milena

 5. Delimično se slažem s Vašim stavom, nije baš svaki poklon idealan, a i ne mogu svi da nam potrefe ukus i želje. Ali mislim da ipak odoste u krajnost sa ovim poklon karticama, naročito kad su stariji klinci u pitanju, deca svesna poklona. Zamislite radost otpakivanja poklona posle rođendana i iščekivanja šta će u kom pronaći! A zamislite sad da je u svakom poklon-kartica?! A kocke?! Zar i to?! Pa zar nije to jedna od najkreativnijih igračaka ikada? Mislim da ni Vi baš ne mislite sve ovo što ste napisali. 😉

  1. Nisam ni pisala da li je nešto od toga odgovarajući poklon za samo dete (moji se najviše obraduju glupostima iz kineskih radnji 😛 ), već o tome kako ih roditelji doživljavaju. Ja lično definitivno mrzim što se uvek poneka zaostala kocka nađe u svakom ćošku, ili što redovno nagazim na njih. Ili da mi puštaju Jingle bell nekih 20 hiljada puta pritiskajući nekog plišanog jelena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.