Rodin zamotuljak – prva Rodina konferencija o nošenju dece

Pre par dana sam pročitala da je mama koja je saznala za nagradnu igru ovde na blogu, a povodom održavanja Prve Rodine konfrencije o nošenju dece, jedna od dobitnica. I baš sam se obradovala.

To je samo još jedan pozitivan znak da je nastupajuća konferencija, a koja je prve te vrste u regionu, nešto što će se pamtiti.

Nošenje dece iliti babywearing kako je usvojeno realno u govoru nas “nosilica” postaje polako sve više zastupljeno na našim ulicama.

Pre nekih 6-7 godina, kad sam postala mama prvi put, moglo se sporadično videti kako se bebe nose u tzv. kengurima.

I sama sam to radila.

Trebalo mi je dosta da uđem u ovaj svet.

A takođe i malo da shvatim da nije svako nošenje korisno, niti da je svaka nosiljka ergonomski pravilna.

To je nešto, što nije baš puno rasprostranjeno, sem ako niste ciljano potražili npr. na facebook-u grupe koje se bave baš ovom temom, te preko njih dođete do nekih izvora i smernica o dobrobitima nošenja dece.

Stoga je ova konferencija, jedinstvena mogućnost u regionu da se pomogne podsticanje ove prakse kao jedne od dobrobiti za rani razvoj dece.

Za mene lično, dovoljna preporuka, čak i da mi ništa ne znači sav taj program ili predavači, to što ovo organizuje Udruženje Roda.

Kao savetnica za dojenje Udruženja Roditelj, od prvog dana sam upoznata sa njihovim radom na promociji dojenja. Organizuju obuke, radionice, predavanja, akcije, konferencije.

Kao savetnica za dečija autosedišta, od prvog dana sam upoznata sa njihovim radom na promociji bezbednosti dece u saobraćaju. Organizuju obuke, preglede, predavanja.

Kako onda da sumnjam u organizovanje prve konferencije ovog tipa?

Naravno da tu nema mesta za to.

Prva Rodina konferencija o nošenju dece, “Rodin zamotuljak”, održava se u Zagrebu, u subotu, 21.oktobra 2017. (Više detalja pročitajte OVDE.)

Ovo je idealna prilika za sve medicinske radnike, savetnice za dojenje, savetnice za nošenje dece, ali i sve zaljubljenike u nošenje da upotpune svoje znanje ili saznaju nešto novo.

Nemojte propustiti.

I nosite svoju decu. Blagodeti je puno.

Kako da se prijavite na konferenciju, pogledajte OVDE.

 

Tekst nastao u saradnji sa Udruženjem Roda – roditelji u akciji.

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.