Uradi sam i potpuno sam tablu za krede

Stalno čitam i gledam kako svako pravi “domaću” tablu za pisanje kredama. Mene je to uvek dojmilo, pa sam krenula u izučavanje šta i kako.

Našla sam čak i opciju da kupim posebne folije koje kad se nalepe na zid imaju efekat table za krede. Al’ cena im nije naivna. Pa sam se vratila prvobitnom planu da pokušamo da napravimo nešto.

Za buduću “tablu” izabrali smo stari drveni stočić koji nam samo zauzima mesto u sobi.

Samu farbu smo napravili po sledećem spisku:tabla za krede

– oko 30-40g mase za fugne (našli kod dede u zalihama)
– 1 tuba akril boje (crnu nisam našla, pa je zelena)
– topla voda (treba da bude kao srednje gusta farba)

Kod nanošenja farbe, nanose se dva sloja. Bitno je da prvo idete npr. horizontalno, pa kad se prosuši, onda vertikalno, da bi bilo što više ujednačeno i sa manje neravnina.

Za sušenje nam je trebalo oko 3-4 sata, klinci su vrlo nestrpljivo cupkali i pitali hiljadu puta “Je l’ se sad osušilo?” (zamalo sam uzela fen da sušim, samo da preskočimo tu seriju pitanja).

U svakom slučaju, ispalo je super! I naravno, isprobali smo odmah.

Brinulo me je da li će kreda moći da se obriše, a da se ne briše i sama boja table. Ali bez razloga sam brinula, ne skida se.

Priznajem, nisam izdržala pa sam na jednom malom delu zida probala da obojim isto. Prvi zaključak: zid upija mnogo više i potrebno je da je farba baš retka ako se opredelite na ovo. A sve ostalo isto.

Uživajte!boja za table za krede

Podeli!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.