autosedišta

5 saveta za kupovinu dečijeg autosedišta

U poslednje vreme čini mi se sve je više priče oko pravilnog korišćenja dečijih autosedišta. Verujem da je lako zaključiti da me isto raduje, jer roditelji postaju sve svesniji neophodnosti istog, kao i očigledno sve više širenje edukacije o istome.

Ipak, verujem da nema roditelja koji, kad prvi put treba da kupi autosedište, ne suoči se sa mnoštvom nedoumica šta i kako.

I sama sam bila jedna od njih. Al’ sam imala sreće da saznam ispravne informacije.

I ostala motivisana da priču o tome širim drugim roditeljima, volontirajući kao savetnica za dečija autosedišta.

Kad je u pitanju kupovina autosedišta, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko važnih stvari, da bi bili sigurni da sve radite kako treba.

  1. Proverite datum proizvodnje sedišta

Znam da vam se čini možda ovo čudan savet, pogotovo ako kupujete novo sedište u prodavnici, ali ne retko sam imala priliku da vidim sedišta kupljena par dana ranije, a da su proizvedena najmanje godinu dana ranije.

Materijal, pre svega plastika od kojeg se sastoji auto sedište ima vek trajanja zbog tzv. zamora materijala. Po pravilu, u upustvima proizvođača bi trebalo da je naglašeno koliko je njihova garancija postojanosti istog, ali ako iz nekog razloga nije navedeno, ili kupujete polovno sedište, ili sledeće dete nasleđuje od onog starijeg, imajte u vidu da se za prosek uzima 8 godina.

Kako da proverite ovo: na samom sedištu, na plastičnom delu, postoji kao žig sa datumom. Nekad stoji samo godina, nekad i mesec, a nekad i potpun datum proizvodnje.

sedišta
fotografija preuzeta sa: infasecure.com.au

2. Proverite da li postoji oznaka atesta

Možda nepoznata reč za mnoge, atest. Označava da je neko eminentan, stručan, dao dozvolu da je ovo sedište bezbedno za korišćenje, da ispunjava neke standarde (podrazumeva se da se prethodno pravilno koristi). Trenutno važeći atest mora da ima oznaku (najmanje) ECE R44/04.

Kako da proverite ovo: u najvećem broju slučajeva, za ovo postoji nalepnica na sedištu, mada kod nekih je isto odštampano na navlaci sedišta. Obično uz oznaku atesta, na istoj nalepnici stoji oznaka kategorije autosedišta (od koliko do koliko kilograma je predviđeno za korišćenje), kao i zemlja porekla (E pa broj – svaki broj označava jednu zemlju).

3. Pri kupovini uvek prvo isprobajte sedište

Ovo je definitivno jedna od stvari koje ne treba da kupujete odokativno. Bez obzira da li vam se sviđa sedište ili se cenom uklapa u vaš budžet, pre bilo kakvog plaćanja, isprobajte sedište. A to ćete učiniti sa dva testa.

Prvo, u kupovinu idite sa detetom kome kupujete sedište. Iako možda dete svojim godinama, visinom, težinom odgovara tom sedištu koje planirate, desi se da sedište ne odgovara. A sve zbog detetove konstitucije.

I sami modeli sedišta se razlikuju – nekima se sedište šire, nekima uže, i da bi dete fino “leglo” u isto, stavite dete da sedne i procenite.

A drugi test je proba postavljanja tog sedišta u vaša kola. Može se desiti da je sedište sjajno, detetu paše, uklapa vam se za sve – sem za postavljanje u kola. Nekad je pojas kola prekratak, klupa nagnuta itd. Faktori koji onemogućuju da baš to sedište vežete u svoja kola.

Kako da proverite ovo: zamolite prodavca da, uz praćenje upustava montira sedište u vaša kola. A zatim da isto odradite i vi sami.

4. Pazite da sedište odgovara detetu

Pisala sam već da je jedna od najčešćih grešaka koji roditelji prave to što žure da kupe sedište veće kategorije. I sama sam sa prvim detetom sa nekih njenih 8 meseci zaključila da je prerasla tzv. jaje i kupili smo sedište za 9kg do 36 kg.

Vodila sam se mišlju “pa neću valjda svako malo da kupujem novo sedište?”.

I za njega je stasala tek negde sa 4 godine. Toliko sam požurila.

Svako sedište manje kategorije je bezbednije sedište. Sedišta kako raste kategorija nemaju više bezbednosnu ulogu sami po sebi, već služe da nadoknade detetovu visinu i težinu.

Kako da proverite ovo: za svaku kategoriju sedišta postoji momenat kad ga je dete preraslo. Ako je dete teže od gornje granice propisane za to sedište, vreme je za novo. Sedišta koja imaju svoje pojaseve, ako su isti podignuti na najviši nivo, a spadaju sa detetovih ramena, i pride glava deteta izviruje do ušiju iz sedišta, vreme je za novo. Ako dete sedi tako da pod pravim uglom sedi leđa-butine, kao i butine-potkolenice, a pride pojas prelazi sredinom ključne kosti i preko karličnih kostiju, može bez sedišta.

isečak iz edukativnog filma “Bezbedno u autosedištima za bezbrižno detinjstvo”

5. Budite oprezni sa kupovinom polovnih sedišta

Verujem da iz svega ovoga gore možete i sami da zaključite da je kupovina polovnih sedišta dosta rizična. Verujem da svako od nas polazi iz perspektive da pokušamo da smanjimo troškove gde i kako možemo, ali za kupovinu autosedišta važi samo jedno – neka to budu džabe uložene pare.

Neki savete za kupovinu ovakvog sedišta bi bili:

  • proverite da je sedište u roku trajanja;
  • prednost dajte sedištima uz koja su sačuvana upustva za upotrebu;
  • proverite da li su pojasevi sedišta očuvani, nisu pokidani ili izlizani;
  • proverite da li su kopče na sedištu originalne;
  • raspitajte se za istoriju korišćenja (sedišta koja su bila u nekoj saobraćajnoj nezgodi ne treba koristiti);
  • isprobajte sedište da li može da se montira u vašim kolima.

Kako da proverite ovo:  iskreno, ovde je najbitniji deo koliko imate poverenja u rečeno, a odnosi se na istoriju dotadašnjeg korišćenja sedišta. Proveriti – ne možete.

A svi iz Novog Sada imaju priliku da sve ovo čuju uživo, kao i savete na druge nedoumice ili dobiju pomoć pri montiranju sedišta od savetnika iz Kancelarije za dečija autosedišta, kao i tokom povremenih akcija provere istih. Takođe, uvek možete postaviti pitanje u facebook grupi Saveti – dečija autosedišta.

Bonus savet: s obzirom da je kalendarski zima, obratite pažnju na dodatne savete oko vožnje dece.

Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima. Hvala!

Podeli!

2 comments

  1. Svaka cast na trudu i pokusaju da edukujete roditelje ali ima par stvari koje bih dodala: do zamora materijala dolazi njegovom upotrebom a ne stajanjem, po ADAC crash testovima (koje objavljuju i za kola i za sediata svake godine ) kao i po preporukama proizvodjaca nikako se ne preporucuje stavljanje sedista u sredinu. Niste pomenuli da je veliki znacaj i ogromna prednost sedista sa isofix sistemom a to isto moze da se proveri za svaki auto jer se takvo sediste ucvrscuje direktno na karoseriju auta i dokazano bolje drzi ta veza u sudarima.Sedista koja se vezuju samo pojasom sustinski samo leze na sedistu auta. A ono sto kod polovnih automobila takodje tesko da moze da se proveri je da li je doslo do extremnog zatezanja pojaseva ili sudara. Retko ko menja pojaseve nakon toga tako da je svrsishodniji savet da se provere pojasevi makar na mestu na kom je dete. Vrh glave detete ne sme da predje visinu naslona kao sto prelazi malcu sa slike bar iz tog ugla kako se vidi. Na nekim automobilima i naslon zadnje klupe moze da menja nagib ali na zalost mnogo vozaca pojma nema sta im rodjeni auto sve moze. I da li ste znali da vise faktora utice na aktiviranje vazdusnih jastuka i vazdusnih zavesa ? Ako niste vezani ne aktiviraju se ! Senzori su u kontaktu pojas kopca i ispod sedalnog dela sedista. Takodje ne aktiviraju se na malim tezinama zato sedista nadoknadjuju deo tezine. I samo da dodam : roditelji ako sebe vezujete da ne platite kaznu , dete vezite zato sto ga valjda volite ??? Kad ih vidim kako djipaju okolo po kolima a mama i tata uredno vezani dodje mi da izadjem napolje i usi im izvucem ! Moj stav je takav da nema sta dete da se pita dal hoce u sediste ili ne , kad mi kazu pa “ono nece ” meni dodje da vristim od gluposti ! Ko je tu kome roditelj pitam se onda ….hm.
    U svakom slucaju Vama zelim sve najbolje i da istrajete u ovome. Srdacan pozdrav i samo nastavite tako!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.