ključ

Igrali smo Revolucya Ključ igru

Negde pred početak zimskog raspusta stigla nam je pošta. A u njoj, Revolucija Ključ, društvena igra.

Nagađali smo šta može da znači ključ, ali, priznajem, niko nije pogodio.

Pre no što smo počeli da je upoznajemo, guglala sam da vidim nešto više o samoj igrici, Tako sam naišla na podatak da je ista nosilac priznanja Dobra igračka kao Najbolja igračka za 2019.

Po otvaranju pakovanja, prvo smo se malo divili. Celokupno pakovanje i izrada su vrlo luksuzni, a detalji fascinantni.

Umesto uobičajene kockice, koristi se čigra, umesto figurica koje pomerate, tu je stakleni peščani sat. Uz tablu, koja je šarena i fascinantna u svom prikazu godišnjih doba i njihovom ciklusu, u kutiji se nalazi i jedan poveći džak. Kao stvoren da u njega ubacimo sve te poklone – novogodišnje, rođendanske, uskršnje ili kojom god zgodom, a koji će pripasti takmičarima na kraju igre. On se zatvori katancem, a ključ se postavi u središte table i krećete ka njemu.

Do njega vas vode zadaci na karticama. Zadaci će tražiti od vas da budete kreativni, pomalo luckasti, da glumite, imitirate, pevate, i smejete se. Zajedno. Jer, smeh će biti neminovan.

Sama pravila su veoma jednostavna, ustvari, samo zavrtite čigru i pratite zadatke.

Priznajem, dodatni plus su dobili jer su kartice na ćirilici, te su naši školarci mogli ravnopravno da učestvuju, da ne moramo i njima da čitamo.

A bogme, svidelo mi se i čitanje porukica na karticama koje se čitaju sa strane.

Moto igrice je “Igra će nas povezati” i čini se da joj odgovara u potpunosti. Biće smeha, biće radosti, biće duhovitosti, naučićete nešto novo. I bićete to zabava za sve.

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.