Male jesenje radionice: jesenji stikeri za prozore

Naši projekti za “Male jesenje radionice” se gomilaju. U međuvremenu, Miholjsko leto se završilo, stigla je prava jesen. Sumorna, kišna, tamna.

Ovo je jedna ideja kako da date boje u vašem stanu. Pravili smo, naime, samolepljive nalepnice – stikere u bojama jesenjeg lišća.

Šta vam treba?

Prvo lepak. Mi smo eksperimentisali sa “homemade” varijantom lepka (o kojoj sam pisala OVDE).

Potrebna vam je i ona folija za dokumenta za registratore (ako neko zna kako se ona stručno zove, molim vas da mi napiše; inače je pod ovim opisom tražim u knjižari).

Trebaju vam i prehrambene boje. Ovo smo radili sa tečnim bojama, ali pretpostavljam da i one u prahu “rade posao”.

Pokušajte prvo da iscrtate neke šablone na papir ili možda čak pod foliju stavite i prave listove. To će vam biti od pomoći u oslikavanju.

U dogovoru sa ćerkom, spremne su bile sledeće boje: zelena, žuta, narandžasta, crvena, braon. Po nekoliko kapi smo dodale u svaku posudicu u koju smo prethodno odvojile po malo lepka, i onda dobro izmešale.

Na foliju u tanjem sloju nanesite četkicom lepak. Ako imate šablone, njih prvo postavite ispod folije pa slikajte po njima.

 

Potrebno je 24-48 sati da se lepak osuši. Vrlo pažljivo ga skidajte, jer je jako delikatan i lako puca (ovo je ono “vežbom do savršenstva” – samo ponavljanjem ćete naučiti da procenite koliko tanko/debelo treba da se nanese lepka).

Tom stranom koja je bila na foliji lišće prilepite na prozore.

Divno je, zar ne?!

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.