Male jesenje radionice: jesenji stikeri za prozore

Naši projekti za “Male jesenje radionice” se gomilaju. U međuvremenu, Miholjsko leto se završilo, stigla je prava jesen. Sumorna, kišna, tamna.

Ovo je jedna ideja kako da date boje u vašem stanu. Pravili smo, naime, samolepljive nalepnice – stikere u bojama jesenjeg lišća.

Šta vam treba?

Prvo lepak. Mi smo eksperimentisali sa “homemade” varijantom lepka (o kojoj sam pisala OVDE).

Potrebna vam je i ona folija za dokumenta za registratore (ako neko zna kako se ona stručno zove, molim vas da mi napiše; inače je pod ovim opisom tražim u knjižari).

Trebaju vam i prehrambene boje. Ovo smo radili sa tečnim bojama, ali pretpostavljam da i one u prahu “rade posao”.

Pokušajte prvo da iscrtate neke šablone na papir ili možda čak pod foliju stavite i prave listove. To će vam biti od pomoći u oslikavanju.

U dogovoru sa ćerkom, spremne su bile sledeće boje: zelena, žuta, narandžasta, crvena, braon. Po nekoliko kapi smo dodale u svaku posudicu u koju smo prethodno odvojile po malo lepka, i onda dobro izmešale.

Na foliju u tanjem sloju nanesite četkicom lepak. Ako imate šablone, njih prvo postavite ispod folije pa slikajte po njima.

 

Potrebno je 24-48 sati da se lepak osuši. Vrlo pažljivo ga skidajte, jer je jako delikatan i lako puca (ovo je ono “vežbom do savršenstva” – samo ponavljanjem ćete naučiti da procenite koliko tanko/debelo treba da se nanese lepka).

Tom stranom koja je bila na foliji lišće prilepite na prozore.

Divno je, zar ne?!

Sviđa vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima. Hvala!
error
Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.