Male jesenje radionice: priroda u prvom planu

 

U nastavku naših Malih jesenjih radionica, iskoristili smo priliku da lunjamo po prirodu tokom ovog Miholjskog leta. Jedan lep nedeljni dan proveli smo na Fruškoj gori.

Klincima je bilo zanimljivo sve: i što ima puno lišća po kome može da se skače (a još se i čuje!), što je neko lišće žuto, neko crveno, a neko još zeleno, što ima mnoštvo šišarki i žireva… Sve u svemu – vrlo uspešan dan!

 

Naoružani “plenom” (a skupljali su i što je lepo i što je pregaženo: bila je potrebna oštro sortiranje kad smo došli kući), odmah po povratku su želeli da nešto sa time i urade.

Nisam imala neku posebno određenu temu, jednostavno sam ih pitala šta žele, a oni rekoše “Da slikamo!”. Pa ajd’ da slikamo!

 

Šišarke i žireve su bojili temperama, po svom nahođenju. A možete da vidite i da imamo 2 žira koji su “jagode” (inspiracija moje ćerke).

 

Radove smo izložili ispred televizora, da možemo svima ko dođe da se pohvalimo.

E da, a listovi sa prvih slika je ćerka skupila za svakog od njih troje i napisali smo njihova imena i onda ih je zalepila običnim lepkom za papir na jedan hamer. Kaže: “Evo, mama, nas!”. Doduše, jeste ih malo zalepila sa suprotne strane pa se ne vide dobro imena, al to su samo tehnikalije.

Kako vam se čine naša jesenja umetnička dela? Koja su vaša?

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.