bebonošenje

Utisci sa prve radionice o bebonošenju

Juče je održana prva radionica o bebonošenju, čiji sam bila koorganizator.

Tema radionice je bila “Kako do svoje idealne nosiljke” i održala sam je uz koleginicu Milijanu Miodanić Manojlović, savetnicom za dojenje koju možete naći na profilu Mama plus beba i trostrukom mamom.

Ideja radionice je bila da približimo bebonošenje trudnicama i mamama, i damo osnovne smernice kako da izaberu idealnu nosiljku prema sebi i prema svom detetu. Danas na tržištu ima veliki izbor , te je ponekad teško snaći se bez pravih saveta.

Radionici je prisustvovala 7 budućih i mama sa svojim bebama. Posebno nas je obradovalo prisustvo trudnice, i iskazana želja da se i pre samog rođenja bebe upozna sa ovim svetom.

Mame su bile u prilici da isprobaju desetine nosiljki (što marama, što oblikovanih) uz demo-lutku, ali i uz svoje dete.

Priznajem, da sam radionicu otpočela uz tremu, ali atmosfera u ta dva sata je bila više no opuštajuća i prijatna, i povratne reakcije su pozitivne.

Milijanin i moj plan je da svake poslednje nedelje u mesecu držimo radionice na različite teme o bebonošenju. Tokom hladnog perioda, radionice će se odvijati u prostoru škole engleskog jezika “Brighties”, a sa prolepšanje, i na otvorenom prostoru (redovno ćemo najavljivati isto na našim dr-mrežama).

I, na kraju, par fotografija da dočara atmosferu:

Podeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.